czwartek, 4 maja 2017

Brownie z fasoli

Hej!
Macie ochotę na coś słodkiego, a jesteście na diecie? A może lubicie drugie śniadanie jeść na słodko? W takim razie to przepis dla was. Nie odkrywam tu nic nowego, bo ciasta z fasoli to hit internetu i wszystkich diet. Kilka razy podchodziłam do fasoli w słodkich wypiekach, często nie były to udane eksperymenty. Ostatnio zrobiłam kolejną próbę i odkryłam przepis idealny. Okazało się, że to co najprostsze jest najlepsze. Polecam każdemu, nie tylko na diecie :) Całe ciasto ma ok 800 kcal.





Przepis:

2 dojrzałe banany
2 jajka
30g odżywki białkowej
1 puszka białej fasoli
1 łyżka oleju kokosowego
3 łyżki kakao
cynamon
szczypta soli
aromat waniliowy

opcjonalnie do posypania: liofilizowane maliny, orzechy, jagody goi ...

Wszystkie składniki wrzucić do blendera, miksować do uzyskania gładkiej masy. Ciasto przelać do foremki i piec ok 35-40 min w temperaturze 200 stopni.

Wskazówki:
1. Do ciasta możecie dodać orzechy, kawałki jabłek, rodzynki


4 komentarze:

  1. Mmm, ma cudowną konsystencję :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Ciasto wygląda pysznie, ale strączków jeść nie mogę ;(

    OdpowiedzUsuń
  3. Koniecznie musze wypróbować! Kusi już mnie od dawna :)
    http://rankiemwszystkolepsze.blogspot.com/

    OdpowiedzUsuń
  4. musi być pyszne! :-) i jak pięknie wygląda!

    OdpowiedzUsuń