Sałatka z ananasem
Witajcie w Nowym Roku 2014! Życzę Wam, aby był on wyjątkowy i lepszy niż ubiegły. Odkrywajcie nowe smaki, dzielcie się nimi z innymi i czerpcie radość z gotowania!
Ten rok otwieram sałatką! Jest szybka i łatwa w przygotowaniu, znika ze stołu natychmiastowo.
Przepis:
1 opakowanie płatków migdałów
1 puszka ananasa
1 puszka kukurydzy
1 łyżka majonezu
1 łyżka jogurtu naturalnego
Płatki migdałów prażę na patelni aż lekko zbrązowieją. Ananasa kroję w kostkę wielkości ziaren kukurydzy. Mieszam razem wszystkie składniki i podaję!
Smacznego!
Wskazówki:
1. Warto zrobić podwójną porcję sałatki, bo z podanych składników wychodzi mała miska.
2. Możecie dodać sól i pieprz do smaku, ale uważam, że nie ma takiej potrzeby.
Ten rok otwieram sałatką! Jest szybka i łatwa w przygotowaniu, znika ze stołu natychmiastowo.
Przepis:
1 opakowanie płatków migdałów
1 puszka ananasa
1 puszka kukurydzy
1 łyżka majonezu
1 łyżka jogurtu naturalnego
Płatki migdałów prażę na patelni aż lekko zbrązowieją. Ananasa kroję w kostkę wielkości ziaren kukurydzy. Mieszam razem wszystkie składniki i podaję!
Smacznego!
Wskazówki:
1. Warto zrobić podwójną porcję sałatki, bo z podanych składników wychodzi mała miska.
2. Możecie dodać sól i pieprz do smaku, ale uważam, że nie ma takiej potrzeby.
Lubię sałatki z ananasem, ale nigdy nie dodawałam płatków migdałowych. Skoro znika natychmiastowo, to na pewno jest warta spróbowania :)
OdpowiedzUsuńRobię podobną sałatkę, choć u mnie zamiast migdałów jest prażony słonecznik :) Smacznie :)
OdpowiedzUsuń