czwartek, 2 stycznia 2014

Sałatka z ananasem

Witajcie w Nowym Roku 2014! Życzę Wam, aby był on wyjątkowy i lepszy niż ubiegły. Odkrywajcie nowe smaki, dzielcie się nimi z innymi i czerpcie radość z gotowania!
Ten rok otwieram sałatką! Jest szybka i łatwa w przygotowaniu, znika ze stołu natychmiastowo.



Przepis:
1 opakowanie płatków migdałów
1 puszka ananasa
1 puszka kukurydzy
1 łyżka majonezu
1 łyżka jogurtu naturalnego

Płatki migdałów prażę na patelni aż lekko zbrązowieją. Ananasa kroję w kostkę wielkości ziaren kukurydzy. Mieszam razem wszystkie składniki i podaję!

Smacznego!

Wskazówki:

1. Warto zrobić podwójną porcję sałatki, bo z podanych składników wychodzi mała miska.

2. Możecie dodać sól i pieprz do smaku, ale uważam, że nie ma takiej potrzeby.

2 komentarze:

  1. Lubię sałatki z ananasem, ale nigdy nie dodawałam płatków migdałowych. Skoro znika natychmiastowo, to na pewno jest warta spróbowania :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Robię podobną sałatkę, choć u mnie zamiast migdałów jest prażony słonecznik :) Smacznie :)

    OdpowiedzUsuń